5000 stories
 
Από σήμερα και για μερικές εβδομάδες θα μοιράζομαι μαζί σας ιστορίες απόν την εργασιακή μου εμπειρία στο HR. Σκοπός αυτού είναι να μιλήσω για προβλήματα που ίσως απασχολούν μέλη του γκρουπ και ίσως μέσω των ιστοριών να βοηθηθούν.
 
Γράφω λοιπόν σήμερα για έναν μανατζερ που μου είχε στείλει τον προβληματισμό του μέσω email πριν από καιρό. ‘Ελεγε λοιπόν πως ένας από τους εργαζόμενους στην ομάδα του, του ζήτησε να αλλάξει γραφείο, από δίπλα από τον διάδρομο που καθόταν, έναν πολύ busy διάδρομο, ήθελε να μεταφερθεί στο γραφείο πλάι στο παράθυρο ώστε να μπορεί να συγκεντρωθεί και να κάνει την δουλεία του, μιας και η συνεχής κίνηση του διαδρόμου δεν του το επέτρεπε.
 
Ο μάνατζερ μου έγραψε πως του είπε ότι βέβαια δεν γινόταν και με ρωτολυσε εάν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του οεργαζόμενος. Του απάντησα με μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω περισσότερο την κατάσταση, όπως γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει γραφείο, ποιά ήταν τα κριτήρια για να κάτσει κάποιος δίπλα στο παράθυρο και που αλλού θα μπορούσε να μεταφερθεί ώστε να αποφεύγει την φασαρία του διαδρόμου που τον ενοχλούσε. Δεν έλαβα ποτέ απάντηση… Θέλω να ελπίζω πως βρέθηκε λύση για τον υπάλληλο και πως ο μάνατζερ ίσως κατάλαβε πως ο ρόλος του είναι να βρίσκει λύσεις στα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων.
 
Έγραψα την ιστορία θέλοντας να τονίσω πως μιας και περνάμε πολλές ώρες στην δουλειά μας κάθε μέρα πρέπει να συζητούμε ότι μας προβληματίζει και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
 
Εύχομαι να έχουμε όλες ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο!
 
Let us grow together!
 
by Marilena Dalla
Photo 2 by: cottonbro
Photo 2 by: Kelian Pfleger