Καθως ειναι Πασχα και γιορταζουμε τη γεννηση του Χριστιανισμου, οσες απο μας πιστευουν και καθως πιστη η μη, πιστευω οτι καποια απο τα ηθικα διδαγματα του Χριστιανισμου ειναι σημαντικα.
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας αυτη την ταινια! Δεν ξερω ποσες απο εσας την εχετε δει, αλλα στην ουσια, ειναι ενα παιδι που βοηθαει 3 ατομα και ζηταει απο αυτα τα 3 ατομα να βοηθησουν και αλλα 3 ατομα και ουτω καθεξης.
Οπως δηλαδη και ο Χριστος προωθουσε την αλληλοβοηθεια, ετσι και αυτο το παιδι στην ταινια.
Παντα μου αρεσε σαν ιδεα! Και οταν το facebook μου προτεινε αυτο το group, μου αρεσε πολυ η ιδεα αυτη του οτι η μια μας, βοηθαει την αλλη.
Και στην ουσια βοηθαμε χωρις ανταλλαγμα. Ισως το μονο ανταλλαγμα ειναι να βρουμε καποιο τροπο να βοηθησουμε και αλλα ατομα.
Καποιες κοπελες μου προσφεραν καποια μαθηματα mindfulness και life coaching sessions.
Η ανοιχτοχερη αυτη προσφορα χρονου, συμβουλων και μαθηματων, με εβαλε σε σκεψεις, στο τι μπορω εγω να κανω να βοηθησω αλλα ατομα με τη σειρα μου.
Επεσα τυχαια σε καποιες αναρτησεις αλλων Ελληνικων group. Μια απο αυτες ηταν απο μια κοπελα που θα ηθελε να ερθει εδω για να δουλεψει σε φαρμακειο ως βοηθος φαρμακοποιου, οποτε οντας φαρμακοποιος της εδωσα καποιες συμβουλες.
Μια αλλη κοπελα, ειχε και αυτη ρευματοειδη αρθριτιδα και προσπαθουσε να βρει ακρη με το ιατρικο συστημα της Αγγλιας, NHS, και παλι αποφασισα να ερθω σε επαφη μαζι της, να μιλησουμε, καθως εχω και επαγγελματικη και προσωπικη εμπειρια.
Βοηθησα επισης μια κοπελα απο αυτο το group δινοντας καποιες πληροφοριες ως προς τις θεραπειες της ακμης, πριν μιλησει με το γιατρο στο GP surgery.
Προσπαθω να βοηθω επισης τις κοπελες μου με εχουν βοηθησει και αυτες αρκετα, οπως την Iris και την Panagiota. Μετα απο τα μαθηματα της Iris, γραφω για αυτα για να παρετε μια γευση του μαθηματος! Αλλα πραγματικα, για οσες δεν εχετε δοκιμασει το mindful movement, πραγματικα αξιζει να το δοκιμασετε! Προσωπικα εχω ερωτευτει!
Οσο για την Panagiota ειναι αυτη η αφορμη που γραφω αυτο το αρθρο. Μια κοπελα απο το group τη βοηθησε αν θυμαμαι καλα για το website της και προσφερε life coaching sessions. Και μου θυμησε αυτη την ταινια, Pay it forward!
Και με εκανε να σκεφτω, πως μπορω και εγω να ανταποδωσω το καλο που παιρνω απο αυτη την ομαδα!
Μοιραζοντας καποια κειμενα μου και σκεψεις μου, προωθωντας οσο μπορω τα κοριτσια που τοσο με βοηθανε, προσπαθωντας να βρισκω ευκαιριες να βοηθησω αλλες κοπελες εντος η εκτος του group με τις γνωσεις και τις ικανοτητες που εχω.
Σημερα βοηθησα αλλη μια κοπελα, δινοντας καποιες συμβουλες για ευρεση εργασιας στο κομματι βιομηχανικης φαρμακευτικης και οτιδηποτε παρεμφερες!
Δεν περιμενω καμια κοπελα να μου ανταποδωσει κατι και ουτε περιμενω να ανταποδωσουν κατι, απλα πιστευω οτι ετσι βοηθωντας η μια την αλλη Χωρις Ανταλλαγμα, που ειναι και ο ελληνικος τιτλος της ταινιας, νομιζω δημιουργουμε μια αλυσιδα καλων πραξεων και καλης ενεργειας και καλυτερευουμε ετσι τον κοσμο.
Και οπως λεει και ο Dhar Mann “The goodness you put into the world, always comes back to you”!
 Απο την Δάφνη Πανοπούλου